top of page

Nuet; ni hänger väl med?

Uppdaterat: 25 jan. 2022

Tänk, vad häftigt det är ändå. Hur saker kan börja flyta när grundförutsättningarna är de rätta. För med Hanna, Eddie och Jimmy med på tåget öppnade plötsligt möjligheterna upp sig med rekordfart! Viktiga samarbetspartners, investerare med hjärtat på rätt ställe och ett utvecklingsteam där ambitionerna bara överträffas av viljan att skapa samförstånd och en gemensam resa.

Vid rodret för projektet sitter Joakim Larsson på AxessLab och det finns ingen vi hellre hade sett i den positionen. Utöver projektledare och frontendutvecklare bidrar Joakim med hjärta och de erfarenheter som kommer av att vara bror till någon som lever med personlig assistans. Med sig har han ett ungt och nytänkande team för backend, frontend och ux samt studenter som ger oss möjlighet att komma längre med verktyget än vad som annars vore möjligt inom vår budget.


Att få utveckla ViewMe genom en grupp med den här typen av varmt engagemang känns som en ren lyx och AxessLabs sätt att ge studenter förutsättningar att ta en viktig roll och vara en viktig del av projektet är inget annat än beundransvärt.


Efter två år av att ha pendlat mellan hoppet att få förverkliga ViewMe och bakslag som snudd på fått visionen att ta plats på hyllan så är det otroligt härligt att kunna säga att NU är det dags! Rätt personer på rätt ställe, rätt medel och möjligheter och rätt känsla rakt igenom!


Så i oktober tog allt fart! Många och långa workshops framför skärmen för att landa i roller, vision och samsyn. Samtal som med tiden trattats ned till en kärna av att underlätta, hålla ihop och guida den personliga assistansen. Att i alla lägen hålla familjens- och arbetsgruppens perspektiv i främsta rummet och eftersträva ett verktyg som är lätt att använda i praktiken.


Genom verktyget vill vi göra genomförandeplanen levande och dynamisk, ständigt under uppdatering med löpande rapportering. För brukarens och arbetstagarens trygghet. Och för att en mamma ska ha utrymme att falla utan att se hela tryggheten rasa.


Visionen är att skapa ett verktyg som hjälper arbetsgruppen att hantera assistentens stöd kring:

  • medicinering

  • kost

  • kroppsrelaterad hälsa (epilepsi, sjukdom, beteende)

  • aktiviteter och moment (fritidsaktiviteter, träning/ordinationer, förflyttningar)

  • inventering

  • statistik (sammanställningar inför läkarbesök/utvärdering etc.)

Helt enkelt allt som utgör brukarens vardag och den personliga assistentens arbetsuppgifter. Successivt kommer nu det här verktyget växa fram och bidra till bättre kvalitet och en enklare vardag för de som lever med och kring personlig assistans. Men med AxessLabs ambition, ett genuint stöd bakom oss och med guidning av er som är nära den personliga assistansen kommer vi att se till att det här verktyget blir vad assistansbranschen behöver. Ett steg i taget. Genom att bygga på varandras styrkor. Och ta hjälp av varandra.


De senaste månaderna har lett fram till en kreativ modell som ger användaren stor frihet att forma sin egen assistans samtidigt som det skapar ramar som tydliggör för den personliga assistenten. Funktioner som inloggning, inventering och medicinlogg börjar ta form och sakta växer det levande flöde assistansvardagen kräver fram. Under kommande månad ligger fokuset på att få fram ett smidigt sätt att skapa återkommande rutiner som enkelt kan följas, checkas av och uppdateras i farten. Se till att följa med oss i processen och ta chansen att låta dina tankar bli en del av det första digitala effektivitetsverktyget skapat för familjen och arbetsgrupper inom personlig assistans! Vi gör det för er, men ännu hellre MED er!327 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Uppstart!

bottom of page