top of page

Uppstart!

Ibland behöver man stanna upp. Kanske nypa sig i armen. Ta sig tid att reflektera kring vart man står. På vilken väg som tog en hit. För WOW vilket år det har varit! Ett enda år är det sedan vi satt och la ramarna för att starta ett bolag som kunde ta sig an utmaningen att öppna väg för ett nytt perspektiv inom assistansbranschen. Som såg möjligheten att tänka stort och bygga fram en tydlig kommunikationsväg från assistansgrundande beslut till assistansens vardag. Inte bara på papper utan i praktiskt genomförbara moment. Och mindre än ett år senare stängs laptopens skärm ner över det sista guidade uppstartsmötet med assistentgrupper innan lite sommarledighet får ta plats. Tar en snabb titt på användarregistret som just tickat över 100-sträcket. En näst intill ofattbar känsla. Vi har gjort det- vi är igång! Med 100 aktiva användare i verktyget två veckor efter lansering. WOW, vilket år det har varit!


Med blicken fäst i backspegeln träder en detalj fram med skärpa. Relationer! För hur mycket skapande och organisation som än genomsyrat detta år så är det ändå relationerna jag främst bär med mig vidare. Skapandet av roller inom arbetsgruppen, i dynamik med utvecklingsteam, gentemot de som trott på idén och investerat så väl pengar som tid i att ta den till verklighet. Men lika mycket alla fina relationer vi har fått möjlighet att bygga med familjer, assistansgrupper och anordnare som med hjärta och själ hjälpt oss i allt från att lyfta behovet till att forma verktyget till något som speglar assistansens vardag.


En relation vi är så otroligt tacksamma över är den vi har fått skapa med AxessLab. Ett Tech-företag anlitade på projektbudget med enda ansvar att programmera utifrån vad de blir tillsagda. Vem kunde tro att de skulle axla rollen av att guida oss genom techbranchens alla utmaningar, hjälpa oss med strategiska steg vi aldrig kunnat förutse och slussa

praktikanter in i vårt projekt för att stärka upp vår smala budget. Inte för att de var tvungna. Inte för att vi ens viste att vi kunnat be om det. Utan för att de gått in med hjärta, vilja och driv ihop med oss. ViewMe hade max varit hälften av vad det är idag utan den roll AxesLab valt att ta i projektet. Det vet vi. Och det vill vi att alla ska veta. För att få vara en del av det är en näst intill ofattbar känsla.En annan ovärderlig relation har varit den med entreprenörerna Mikael Nordmark och Martin Wilén, två vänner som ligger bakom flertalet nytänkande initiativ inom världen med personlig assistans. Vi var från början säkra på den potential ViewMe som verktyg har när det gäller att lösa assistansvardagens utmaningar men det krävs mer än en idé och vision för att få tanke till verklighet. Framför allt krävs det någon som vågar tro på visionen och vara den som skapar möjligheten. Och i Micke och Martin har vi hittat våra möjliggörare. I allt från att tidigt skapa ekonomiska förutsättningar till att bidra med sin tid och kunnande för att skapa en stabil grund i allt kring verktyget i sig. Att dessutom höra den norrländska tonen smita över en kopp kaffe i ett lugnt ” jag är övertygad om att ViewMe kan ge fart åt positivt nytänk i assistansbranschen, men för oss handlar det mer om att stötta något som kan bidra till bättre hälsa och välmående hos familjerna”- det ger värmen av att veta att ViewMe bygger på värme och omtanke från grunden och genom alla led i kedjan. Att få ta del av den här möjligheten är en upplevelse som kommer väcka tacksamhet resten av livet. För att få vara en del av det här är en näst intill ofattbar känsla.


Vår senaste betydelsefulla relation är med assistansanordnaren God Assistans som, redan innan lanseringsdatum, gick in och stöttade vår fortsatta utveckling genom att erbjuda samtliga kunder inom bolaget tillgång till ViewMe fram till årsskiftet. Ett samarbete som låter oss lansera med bästa möjliga säkerhet och uppbackning för samtliga kunder. Åter möts vi i vår utvecklingsresa av en part som ser en potential, sitter på en möjlighet och låter oss förvalta den möjligheten för en fin och varm vision. Som öppnar upp dörrar och skapar förutsättningar med viljan att bidra till en framtid i assistansen som bygger på hållbarhet genom alla led.

Så i samtid med att värmen så sakta omfamnade vårt land och go-fikat dukades upp på kontorsborden på God Assistans norra kontor fick vi äntligen lansera ViewMe. Ett arbetsverktyg som formats ur känslan av att inte räcka till för sin vardag. Som skapats ur viljan och drivet att kunna ge det lilla extra till familjer och arbetsgrupper som verkligen förtjänar det. Som finns till enbart för att part efter part på vår utvecklingsresas väg har låtit oss förvalta möjligheter. Och att få förvalta det ansvaret är en näst intill ofattbar känsla. Att vi får vara en del av det här är en näst intill ofattbar känsla.

Ibland behöver man stanna upp. Kanske nypa sig i armen. Ta sig tid att reflektera kring vart man står. På vilken väg som tog en hit. För WOW vilket år det har varit! Ett år av magiska möjligheter. En näst intill ofattbar känsla av ansvar och mening. En insikt om att den bästa vägen är den man får gå tillsammans med andra. Och riktar vi åter blicken framåt så tar vi sikte mot nästa fas. En fas fylld av nya meningsfulla relationer. En fas som fullt ut kommer att bygga på de relationer vi får skapa med er som användare. Med er som tar klivet in på vår utvecklingsresa och vill vara med oss att bära den i mål. Utan er-inget vi. För det här gör vi tillsammans; för er MED er- från dag ett och vidare. Med en kärna som bygger på hjärta, vilja och driv. För den bästa vägen är den man får gå tillsammans med andra. Och DET, det är en HELT ofattbar känsla!Nu önskar vi er alla en fin och härlig sommar där det finns utrymme för att tankar och planering ska få stå på paus. Är det en utmaning i din vardag? Tider för höstens uppstarter är redan satta, så gå in och boka tid för en vardag där hjärnan får chans att vila! https://www.viewme.se/book-online

Varma hälsningar från Gänget bakom ViewMe

Tuva, Malin, Hanna, Edvard, Jimmy

222 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page